• Curus piano spelen

Keyboard kopen

Als je net deze hobby oppakt zal dit je eerste keyboard aankoop zijn. Bij het kopen van een keyboard zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Het aanbod van verschillende keyboards kan in het begin best wel overweldigend zijn. Als je net begint raad ik je daarom ook aan om een beginners keyboard te kopen, dat scheelt niet alleen in prijs maar de knoppen/opties zijn ook wat beperkter zodat je met het spelen echt op de klank van de keyboard zelf kan richten.

Aanslaggevoeligheid

En ander erg belangrijk punt bij het kopen van een keyboard is de aanslaggevoeligheid. Met de aanslaggevoeligheid word bedoelt de klank die de keyboard voortbrengt met de kracht van je aanslag. Dus een hardere klank bij een harde aanslag en een zachte klank bij een zachtere aanslag.

Oefenmateriaal

Naast het kopen van een keyboard is oefenmateriaal natuurlijk onmisbaar. Op deze websites staan een paar beginner liedjes en verwijzingen naar gratis bladmuziek, maar het is ook verstandig om een instructie boekje te kopen. Er zijn zeer veel instructie boekjes waar je gelijk mee aan de slag kunt. Dus veel speel plezier!